30.04.2020

Mersin'in kerebiç tatlısı tarifi

Mersinin dillere destan tatlısı kerebiç nasıl yapılır işte kerebiçtatlısının tarifi. Yemek konusunda coğrafi işaretde alan mersin ilimizin meşhur kerebiç tatlısı ramazan ayında iftar sofralarımızın baş tacı olacak olan kerebiç tatlısı nasıl yapılır.






MALZEME

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2/3 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için:

  • Ceviz ya da isteğe göre Antep fıstığı
  • Tarçın
  • Şeker


Köpüğü için:

  • Çöven otu
  • Su

yapılışı
  • Yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, vanilya, irmik, un, kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurun. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve cevizden biraz büyük parçalar koparıp açın. Ceviz içi ve tarçın karışımını hamura koyup kapatın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Çöven kremasını hazırlamak için 4 bardak suda çöven otunu haşlayıp süzdükten sonra suyu sıcakken pudra şekerini ilave edip karıştırın ve eritin. Köpürene kadar çırptıktan sonra kıvam koyulaştıysa hazır demektir. Çöven köpüğünün içine attığınız kerebiçleri buzdolabında dinlendirdikten sonra tarçın veya Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.

    Not: Çöven otu bulamazsanız, tatlınızı koyu kıvamlı krem şantiyle de yapabilirsiniz

  • hurriyet.com.tr

Related Posts

Mersin'in kerebiç tatlısı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.