9.03.2020

Mutfakta püf noktalar

Mutfakta hanımlar yemek yaparken bazı püf noktalara dikkat ederseniz sizde pratik lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Yemek yaparken yapacağınız pratik ve püf noktalar ile daha nefis ve lezzetli tadlara ulaşmanız mümkün olur.




 İşte mutfakta Püf Noktalar

En güzel patates kızartması ve püresi...

Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız. Patates pürenize değişik bir koku ve tat vermenin yoluysa içine bir miktar hindistan cevizi atmaktan geçiyor...



Eldeki balık kokusunu gidermenin yolları

Elinizdeki balık kokusunu gidermek için elinizi soğuk suyla yıkadıktan sonra sirke veya limonla ovalayın. Pişirdiğiniz kaplardaki balık kokusunu da yine bu yöntemle sirkeli suyla çıkarabilirsiniz.



Börek bekletilince


Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının böreği pişirmeden önce bir gece buzdolabında beklettiğini unutmayın



Soğuk su

buzdolabınız bozuldu ve soğuk suya mı ihtiyacınız var o zaman bir kovanın içine musluk suyu doldurun ve içine 1 kaşık mutfak tuzu dökün daha sonra su dolu şişenizi kovanın içine bir müddet bırakın çıkardığınızda suyunuz kafi derecede soğumuş olacaktır...

Related Posts

Mutfakta püf noktalar
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.