Malzemeler:
1 kilo irmik
3 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
1 paket karbonat
Şerbeti için:
7 su bardağı su
7 su bardağı şeker
1/4 Limonun suyu
Şerbet için:
Su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır ve soğuması için ocaktan alınır. Yapılışı: Tatlı için yumurta ve toz şeker çırpılır. İrmik ve süt ekleyip yoğurulur. Su ile ıslatılmış fırın tesisine yayılır.
Hamurun üzerine bir bardak ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkartılan kekin üzerindeki şekiller ince uçlu bir bıçak yardımıyla kesilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Tatlı şerbeti çekince kaymak ile servis yapılır.
Şamişi Tatlısı tarifi (Denizli)
4/
5
Oleh
Elifce