30.12.2013

İmam sarığı pasta tarifi

Malzemeler:
(Kek)
5 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu,vanilya

Kreması:
5 bardak süt
5 kaşık un tepeleme
8 kaşık şeker
Yarım paket margarin veya tereyağ

Çikolatası:
1 paket krema
1 büyük paket bitter çikolata

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Kek malzemelerini karıştırıp, fırın tepsisini yağlayıp içine malzemeyi koyup 180 derecede pişiriyoruz.Kek hazır olduğunda ,çay bardağıyla kekten küçük yuvarlaklar çıkartıp, kenarda bekletiyoruz.
Muhallebiyi pişirip, en son yağını koyup mikserle çırpıyoruz.

Çikolatasını hazırlarken ,önce kremasını ocağa koyun,içine çikolatasını kırıp çıpma teliyle koyulaşana kadar pişirip kenara alın.
Şimdi hazırlanışına geçelim....
Çay bardağıyla kestiğimiz keklerden 1 tanesini elimize alıyoruz.1 kaşık muhallebiyi üstüne sürüp 2.keki onun üstüne koyuyoruz.Tekerlek gibi olan kekin yanlarını muhallebiye buluyoruz.Sonra yanlarını hindistan cevizine buluyoruz.Servis tabağına alıp üzerilerine 1 yemek kaşığı çikolata koyuyoruz.(çikolata sosta olabilir)Kekler bitene kadar devam ediyoruz...

Related Posts

İmam sarığı pasta tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.