7.08.2013

Bayrama özel kolay lokma tatlısı tarifi

Malzemeler
Hamur için:

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 limonun suyu

Yapılışı:

Yumurta, un, yoğurt ve kabartma tozunu çırpın. Krep hamurundan daha yoğun kıvamda bir hamur elde edin. Bir tencerede şerbet hazırlamak için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatın. Fazla yoğun olmamasına dikkat edin. Şerbeti soğuması için bekletin.
Bir tencereye sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağa batırılmış bir kaşık ile hamurdan ufak parçalar alıp kızgın yağa atın. Hamur kızarınca 5-6 dakika şerbette bekletin. Dilerseniz üzerine tarçın veya hindistancevizi de dökebilirsiniz.

Related Posts

Bayrama özel kolay lokma tatlısı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
13.08.2013 13:11

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ gecmıs bayramınız mübarek olsun....ellerınıze sağlık... sayfama sızı ekledim tarıflerızı dıkkatle okuyorum notalıyorum ...sevgıler

Reply