MALZEMELER:
4-5 adet kabak, 250 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 diş sarmısak
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıcak su, tuz
YAPILIŞI:
4-5 adet kabak, 250 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 diş sarmısak
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıcak su, tuz
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyun. Önce ikiye bölün, daha sonra verev doğrayın. Eti tereyağı, kıyılmış soğan ve sarmısakla birlikte bir tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçaları katın. Bir iki dakika sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.
Etli kabak yemeği tarifi
4/
5
Oleh
Elifce