20.10.2012

Puf çörek tarifi

6 adet puf çörek

Tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, yağlamak için
185 gr. çok amaçlı un
360 gr. süt
1 ½ tatlı kaşığı tuz
3 yumurta

1.Fırını önceden 220 derecede ısıtın. 6 adet çörek kalıbını bolca yağlayın. Bir kenarda bekletin.
2. Orta boy bir kapta un, süt ve tuzu karıştırın. Yumurtaları sırayla koyup karıştırın (küçük topaklar kalabilir), çok fazla karıştırmayın.
3. Hazırlanmış olan her çörek kabına hamurdan koyun. Kalıpları fırına alıp 20 dakika pişirin. Isıyı 175 dereceye düşürüp kabarana ve rengi değişene kadar 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Puf çörekleri fırından alıp hemen servis edin.

Related Posts

Puf çörek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.