4.08.2011

Kıymalı kömbe tarifi


    • Hamuru:
    •  
      1 su bardağı süt
    •  
      1 su bardağı su
    •  
      1 su bardağı yoğurt
    •  
      Yarım paket yaş maya (ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya)
    •  
      1-2 tatlı kaşığı tuz
    •  
      Yarım tatlı kaşığı şeker
    •  
      Aldığı kadar un
    •  
      İç malzemesi:
    •  
      250 gr dana kıyma
    •  
      1 adet büyük soğan
    •  
      2 adet domates
    •  
      3 adet yeşil biber
    •  
      Yarım çay bardağı sıvı yağ
    •  
      1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
    •  
      tuz
    •  
      karabiber
      yapılşı
      • Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
      •  
        Hamur ikiye bölünür.
      •  
        Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
      •  
        Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır.
      •  
        Beklemek üzere bir kenara alınır.
      •  
        Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
      •  
        İçini hazırlamak için ;
      •  
        Önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır.
      •  
        Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
      •  
        Doğranmış soğan ve biber ilave edilir.
      •  
        4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
      •  
        Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
      •  
        Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır.
      •  
        Tepsiye yerleştirilir.
      •  
        Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
      •  
        Diğer hamur da tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
      •  
        En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
      •  
        Bıçakla dilimlenir.
      •  
        200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
        Alıntı:yemektarifleri.com

Related Posts

Kıymalı kömbe tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
29.03.2016 11:26

Bunu daha kolay olarak MİLFÖY HAMURU kullanarak da yapabilirsiniz. Sonuç aynı olacaktır.

Reply