- Hamuru:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya (ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- İç malzemesi:
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
- tuz
- karabiberyapılşı
- Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamur ikiye bölünür.
- Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
- Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır.
- Beklemek üzere bir kenara alınır.
- Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
- İçini hazırlamak için ;
- Önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır.
- Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
- Doğranmış soğan ve biber ilave edilir.
- 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
- Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
- Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır.
- Tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
- Diğer hamur da tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
- En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
- Bıçakla dilimlenir.
- 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.Alıntı:yemektarifleri.com
Bunu daha kolay olarak MİLFÖY HAMURU kullanarak da yapabilirsiniz. Sonuç aynı olacaktır.
YanıtlaSil