5.08.2011

İspanyol omleti tarifi


  • 4 adet patates
  •  
    4 çorba kaşığı zeytin yağı
  •  
    2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
  •  
    tuz
  •  
    karabıber
  •  
    4 adet yumurta
  •  
    3 dal taze yeşil soganın sapları

    Hazırlanışı


    • Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
    • İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
    • Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
    • Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
    • Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
    • Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
    • Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
    • Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin
      alıntı:yemektarifleri.com

Related Posts

İspanyol omleti tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.