- 4 adet patates
- 4 çorba kaşığı zeytin yağı
- 2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
- tuz
- karabıber
- 4 adet yumurta
- 3 dal taze yeşil soganın saplarıHazırlanışı
- Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
- İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
- Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
- Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
- Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
- Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyinalıntı:yemektarifleri.com
Related Posts
Alternatif kahvaltı sofralarıSağlıklı beslenmek istiyorsak sabah kahvaltısını yapmamız gerekiyor.Gece boyunca düşen metabolizma hızı, kahvaltı ile y
Kaşarpeynirli krep dürüm tarifi Malzemeler4 dilim taze kaşarpeyniri5 yumurta1 kahve fincanı light süt1 çorba kaşığı mısır unu1 tatlı kaşığı rendelen
Peynirli omlet nasıl yapılır? Malzeme Beyaz peynir Nane Yumurta Yapılışı Peynir derin bir kasenin içerisine dökülür, çatalla ezilir. Beyaz peyn
fıstıklı kaymaklı katmer tarifi 1 adet yufka2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı3 çorba kaşığı tozşeker150 gram süt kaymağı250 gram toz antepfıstığıÜze
pankek tarifi Malzeme 4 adet yumurtaYarım su bardağı tozşeker1 çorba kaşığı tereyağı3/4 su bardağı süt2 su bardağı un1 paket kabar
Böğürtlen reçeli tarifi MALZEMELER 1 kilogram böğürtlen1 kilogram toz şeker2 adet karanfil1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuNASIL YAP
İspanyol omleti tarifi
4/
5
Oleh
Elifce