- 4 adet patates
- 4 çorba kaşığı zeytin yağı
- 2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
- tuz
- karabıber
- 4 adet yumurta
- 3 dal taze yeşil soganın saplarıHazırlanışı
- Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
- İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
- Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
- Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
- Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
- Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyinalıntı:yemektarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder