Malzemeler:
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Yapılışı:Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.Afiyet olsun…
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Yapılışı:Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.Afiyet olsun…
Hibeş (Antalya ) yöresel tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumbaşka birşey dilesem olacakmış...birkaç gündenberi hep aklımdan geçiyor,ama henüz yapamadım.bugün bende yapayım...antakyada tiryakisi oşlduğumuz nefis bir tad..elinize sağlık,afiyet olsun
Reply