29.12.2010

Ala pilavı

En kolay yemek olarak tarif edilen pilav aslında maharet gerktiren bir yemek... ala pilavı

MALZEMELER
 1/2 kg. ince bulgur
 1/2 kg. mercimek
 3 yumurta
 3 adet kuru soğan
 50 gr. tereyağı
 tuz
HAZIRLANIŞI
Önce bulgur haşlanır, biraz haşlandıktan sonra bulgurun içine mercimek katılır ve suyunu tamamen çekene kadar ocakta ağır ateşte tutulur.

Ayrı bir kapta ince kıyılmış soğan tereyağına atılır ve iyice kavrulur. Bu yağ pişen pilavın üzerine dökülür ve servis, pilav biraz dinlendirildikten sonra yanına taze soğan eklenerek yapılır.
haber7.com

Related Posts

Ala pilavı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.