9.04.2010

Yöresel (k.maraş) kuzu mumbar tarifi

Kuzu mumbar:


5 kişilik

Yarım kilo bulgur
5 adet çarliston biber
4 orta boy kuru soğan
Bir bağ maydanoz
Bir kaşık kırmızı biber
Bir kaşık reyhan
100 gr tereyağı
150 gr yağlı kuzu kıyma
5 adet kuzu mumbar

Yapılışı:
Kahramanmaraş’ta Teras Restoran’ın şefi Hasan Basri Kara Usta’nın tarifi:
Mumbar ters çevrilip tuzlu suyla iyice yıkanır.
Bütün malzemeler karıştırılarak (tereyağı hariç) oluşturulan harç temizlenen mumbarın içine doldurulur. Buraya dikkat: Mumbar önceden kaynamış suda pişirilir. Kaynamamış suyun içine atılırsa dağılma riski vardır. Kaynamış suyun içine biraz sirke ve tuz atılır, 30 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra tereyağında kavrularak servis edilir.

Related Posts

Yöresel (k.maraş) kuzu mumbar tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
Adsız
11.05.2010 18:11

HASAN BASRİ USTA YÖRENİN EN İYİ USTASIDIR...ÇOK LEZZETLİ YEMEKLERİ İLE DÜNYANIN HER YERİNDEN MİHSAFİR AĞIRLAMASIYLA ÜNLÜDÜR...

Reply