9.04.2010

Yöresel (k.maraş) kuzu mumbar tarifi

Kuzu mumbar:


5 kişilik

Yarım kilo bulgur
5 adet çarliston biber
4 orta boy kuru soğan
Bir bağ maydanoz
Bir kaşık kırmızı biber
Bir kaşık reyhan
100 gr tereyağı
150 gr yağlı kuzu kıyma
5 adet kuzu mumbar

Yapılışı:
Kahramanmaraş’ta Teras Restoran’ın şefi Hasan Basri Kara Usta’nın tarifi:
Mumbar ters çevrilip tuzlu suyla iyice yıkanır.
Bütün malzemeler karıştırılarak (tereyağı hariç) oluşturulan harç temizlenen mumbarın içine doldurulur. Buraya dikkat: Mumbar önceden kaynamış suda pişirilir. Kaynamamış suyun içine atılırsa dağılma riski vardır. Kaynamış suyun içine biraz sirke ve tuz atılır, 30 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra tereyağında kavrularak servis edilir.

1 yorum:

  1. HASAN BASRİ USTA YÖRENİN EN İYİ USTASIDIR...ÇOK LEZZETLİ YEMEKLERİ İLE DÜNYANIN HER YERİNDEN MİHSAFİR AĞIRLAMASIYLA ÜNLÜDÜR...

    YanıtlaSil