Misafirleriniz için çayın yanında verebileceğiniz reçelli kurabiye
MALZEMELER
3 adet yumurta
3 kaşık tereyağı
6 kaşık kayısı/vişne reçeli
½ bardak pudra şekeri
2 bardak un
1 bardak kıyılmış badem
YAPILIŞI
Erittiğiniz tereyağı ile şekeri çırparak içine badem, yumurta sarısı ve unu ilave edip hamur yapın.
Bu hamuru elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırarak boşluk açın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Açılan boşluklara kayısı/vişne reçelinden dökün.
Sonra da kar ettiğiniz yumurta aklarından sürüp 160 derecede pişirin.
MALZEMELER
YAPILIŞI
Sonra da kar ettiğiniz yumurta aklarından sürüp 160 derecede pişirin.
Reçelli kurabiye tarifi
4/
5
Oleh
Elifce