27.04.2010

Reçelli kurabiye tarifi

Misafirleriniz için çayın yanında verebileceğiniz reçelli kurabiye
MALZEMELER

  • 3 adet yumurta

  • 3 kaşık tereyağı

  • 6 kaşık kayısı/vişne reçeli

  • ½ bardak pudra şekeri

  • 2 bardak un

  • 1 bardak kıyılmış badem

  • YAPILIŞI

  • Erittiğiniz tereyağı ile şekeri çırparak içine badem, yumurta sarısı ve unu ilave edip hamur yapın.

  • Bu hamuru elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırarak boşluk açın ve yağlanmış tepsiye dizin.

  • Açılan boşluklara kayısı/vişne reçelinden dökün.

  • Sonra da kar ettiğiniz yumurta aklarından sürüp 160 derecede pişirin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder