Yöresel tadlardan çumur tarifi Rize yöresine ait işte size çumur tarifi....
Malzemeler:
Sıcak mısır ekmeği
tereyağı ve minci (lor, çökelek).
Yapılışı:
Sıcak mısır ekmeğinin içi yayvan bir kap içersine boşaltılır. İçersine bol miktarda tereyağı ve tuzlu minci katılarak karıştırılır. Mısır ekmeğinin sıcağında yağ, ekmeğe ve minciye sirayet eder. Soğutulmadan yenir. Sıcak ekmek bulunmadığı zamanlarda soğuk ekmek bir tavanın içine ufaltılıp yağı ve mincisi konur.
Sonra hafif ateşte ısıtılarak yağın ekmeğe nüfuz etmesi sağlanır. Böylece leziz ve besleyici bir yiyecek elde edilmiş olur.
Çumur tarifi (Rize)
4/
5
Oleh
Elifce