Gaziantep'in yöresel tatlarından Damat Dolması tarifi...
MALZEMELER:
30 küçük kabak
500 gram az yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı sadeyağ ya da zeytinyağı
1 fincan pirinç
3 yemek kaşığı antep fıstığı
3 yemek kaşığı badem
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tutam haspir
Kızartmak İçİn: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanıp çatalla dış kabukları çizilir. İçleri etli kalacak şekilde oyulur. kabaklar kızgın yağda kızartılır. Pirinç yıkanıp kaynar suda 2 taşım kaynatılır ve süzülür. Kıyma zeytinyağında kavrulur. Antep fıstığı ve bademler eklenir ve kavrulur. Ocaktan alınıp süzülmüş pirinç ve baharatlar eklenip karıştırılır. Kızarmış kabakların içleri doldurulup sırt sırta tencereye dizilir. Kabakların üzerini çok az geçecek kadar su eklenir. 30 dakika pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilip servis yapılır.
30 küçük kabak
500 gram az yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı sadeyağ ya da zeytinyağı
1 fincan pirinç
3 yemek kaşığı antep fıstığı
3 yemek kaşığı badem
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tutam haspir
Kızartmak İçİn: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanıp çatalla dış kabukları çizilir. İçleri etli kalacak şekilde oyulur. kabaklar kızgın yağda kızartılır. Pirinç yıkanıp kaynar suda 2 taşım kaynatılır ve süzülür. Kıyma zeytinyağında kavrulur. Antep fıstığı ve bademler eklenir ve kavrulur. Ocaktan alınıp süzülmüş pirinç ve baharatlar eklenip karıştırılır. Kızarmış kabakların içleri doldurulup sırt sırta tencereye dizilir. Kabakların üzerini çok az geçecek kadar su eklenir. 30 dakika pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilip servis yapılır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Damat dolması tarifi (Gaziantep)
4/
5
Oleh
Elifce