MALZEMELER
3 adet patlıcan
8 diş sarımsak
3 adet kuru soğan
4 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çay bardağı nohut
2 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mercan köşk
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
8 diş sarımsak
3 adet kuru soğan
4 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çay bardağı nohut
2 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mercan köşk
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ve ertesi gün 2 su bardağı su ile haşlayın. Patlıcanları alaca soyun ve 0,5 cm kalınlığında doğrayın, acısını almak için tuzlu suda bekletin. Tencerenize ay şeklinde doğradığınız soğanları, halka doğranmış domatesleri, çarliston biberleri, sarımsağı ve patlıcanları kat kat dizin, haşlanmış nohuttu suyu ile beraber en üste koyun. Baharatları, limon suyunu ve zeytinyağını koyarak, kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca, maydanoz serperek servis edin.
Kaynak: Haber7
Nohutlu patlıcan yemeği tarifi
4/
5
Oleh
Elifce