11.04.2014

Karnıyarık tarifi

MALZEMELER
Yarım kilo patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet domates
300 gr kıyma
1 iri soğan
1 diş sarımsak
Yarım demetten az maydanozdan
Pul biber
Nane
Karabiber
Kekik
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup iyice kızartın. Peçetenin üzerine koyup yağını süzdürün. Ayrı bir yerde soğan ve kıyma kavurun kavrulduktan sonra tuzunu ve maydanozunu koyup biraz daha kavurduktan sonra baharatları ekleyip ocaktan alın. Kızarttığınız patlıcanların içine pay edin. Sonra domatesi biberi de üzerlerine doğrayıp üzerine salçalı su döküp fırına koyun 15*20 dakika sonra fırından alın servise hazır.
Kaynak: Haber7

Related Posts

Karnıyarık tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.