Malzemeler
500 gr Fıstıklı helva
1 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Su bardağı fındık
1 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Su bardağı fındık
HAZIRLANIŞI: Bir tencere içerisine sütü alıp, ısıtıyoruz. Üzerine helvayı, tereyağını, portakal kabuğunu koyup, kaşık ile ezerek macun kıvamına getiriyoruz. Hazırladığımız bu karışımı toprak güveçlerin içerisine paylaştırıyoruz. Bütün fındıkları üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. İster sıcak, ister ılık olarak servis yapabilirsiniz. Helvanın, portakalın, fındığın damaklarda bıraktığı tad olağanüstü, sizde tatmalısınız.
haber7
Fırında sıcak helva tarifi
4/
5
Oleh
Elifce