Malzemeler
5 Adet orta boy kabak
150 gr kıyma
2 Adet domates
1 Çay bardağı bulgur
2 Adet yeşil soğan
2 Adet yeşil biber
Dereotu
Maydanoz
Nane
Pul biber
Tuz
Karabiber
Sos için:
1 Çorba kaşığı salça
4 Diş sarımsak
Çiçek yağı
Su
HAZIRLANIŞI: Kabakları çatal veya oyacak yardımıyla çiziyoruz. İçlerini oyarak çıkartıyoruz. Kabakları yıkayıp süzmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta karıştırma kabının içine kıyma, domates, iri bulgur, yeşil soğan, yeşil biber, dereotu, maydanoz, taze nane, pul biber, tuz, karabiber koyup iç harcı hazırlıyoruz. Hazırlanan harcı kabakların içine dolduruyoruz. Tencerenin içerisine maydanoz, dereotu saplarını yayıyoruz. Kabakları diziyoruz. Diğer tarafta tencerenin içine yağ koyuyoruz Üzerine sarımsağı doğruyoruz. Sarımsaklar kavrulunca salça ilave ediyoruz. Dolmaya yetecek kadar su, tuz koyup sosu kabakların üzerine döküyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz
Bulgurlu taze kabak dolması tarifi
4/
5
Oleh
Elifce