Nevşehir'in yöresel tatlarından Çereli Pilav tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:
20-25 taze fasulye
5 biber
4 domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Fasulye ve biberler 1 cm genişliğinde doğranır ve tencerede sıvıyağda kavrulur. Üzerine sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine küp doğranmış domatesler, tuz ve karabiber eklenir. Bulgur eklenip pişirilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip pilavın üzerine gezdirilir. Demlenmeye bırakılır.
20-25 taze fasulye
5 biber
4 domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Fasulye ve biberler 1 cm genişliğinde doğranır ve tencerede sıvıyağda kavrulur. Üzerine sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine küp doğranmış domatesler, tuz ve karabiber eklenir. Bulgur eklenip pişirilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip pilavın üzerine gezdirilir. Demlenmeye bırakılır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Çereli pilav tarifi (Nevşehir)
4/
5
Oleh
Elifce