3.01.2014

Pideli köfte tarifi (Bursa)

Bursa'nın özel tatlarından pideli köfte tarifi pideli köfte nasıl yapılır?

Malzemeler:

600 gram dana kıyma
2 dilim ıslatılmış bayat ekmek
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon

Üzeri için:
100 gram tereyağı

Domates sosu için: 

3 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Yarım fincan zeytinyağı

Servis için:
Tırnaklı pide
Domates
Biber
Yoğurt

Yapılışı:

Köfte için kıyma, ekmek içi, yumurta ve baharatlar derin bir kabın içine alınıp yoğurulur. Köfte malzemesi buzdolabında 2-3 saat bekletilir.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlanır. Izgarada ya da kızartılır. Diğer tarafta tırnaklı pide küçük kare şeklinde doğranır. Domates sos için domates salçası, su ve zeytinyağı ile pişirilir.

Servis tabağına pideler alınıp üzerine domates sos yayılır. Kızaran köfteler dizildikten sonra bolca kızgın  tereyağı gezdirilir. Közlenmiş domates, biber ve yoğurt ile servis yapılır.
haber7

Related Posts

Pideli köfte tarifi (Bursa)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.