Islak kekin lezzetini artıran en önemli püf noktası, sosu.
Islak kek için ayrıca bir sos hazırlanmıyor, hamurundan bir kısım ayrılıp sos olarak kullanılıyor.
Ancak fırından çıkan kekin sosu içine çekebilmesi ve hamur olmadan ıslaklığını koruyabilmesi için üzerine dökülen sosun streç bir kapak veya folyoyla örtülmesi gerekir.
Unutmayın, kekiniz ancak bir süre demlendikten sonra lezzetini alabilir.
Unutmayın, kekiniz ancak bir süre demlendikten sonra lezzetini alabilir.
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 paket kakao
- Hindistan cevizi/Damla çikolata
Yapılışı
- Oda sıcaklığına gelmeleri için malzemeleri önceden hazırlayın.
- Oda sıcaklığına gelen yumurtaları bir kap içinde köpürene kadar çırpın.
- Köpüren yumurtaların üzerine şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sırasıyla süt, yağ ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bütün malzemeler birbirine tamamen karıştıktan sonra 1 bardak ayırıp kalanına unu ekleyin ve çırpın.
- En son kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Kek kalıbının içini yağlayın ve un serpin.
- Karışımı kek kalıbınıza dökün ve 170°C fırında içini çekene kadar pişirin.
- Kenarda beklettiğiniz karışımı fırından aldığınız kekin üzerinde gezdirip ıslatın.
- Keki koyduğunuz kabın üzerini örtüp demlenmesini sağlayın.
- Kekin sıcaklığı geçene kadar üstünü açmayın.
- Kek ılındıktan sonra üzerini çikolata parçacıkları ya da Hindistan cevizi ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- KAYNAK:uzmantv.com
Islak kek nasıl yapılır
4/
5
Oleh
Elifce