20.11.2013

Bacaklı (Kesme) çorba tarifi Sivas'tan

Sivas'ın yöresel tatlarından Bacaklı (Kesme) Çorba tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kâse yeşil mercimek
Yarım kâse erişte hamur
1-2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Nane

Hamur İçİn:1 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:Hamur için yumurta, tuz ve su derin bir kâseye alınıp karıştırılır. Sert bir hamur elde etmek için aldığı kadar un eklenip yoğurulur. Hamur bezelere ayrılıp oklava ile açılır. Üzerine hafifçe un serpip hava ile temas ederek hafifçe sertleşmesi için biraz bekletilir. Hamurlar önce uzun şerit halinde daha sonra erişte şeklinde kesilir. Kurutularak daha sonra kullanmak üzere cam kavanozda saklanabilir.Yeşil mercimek tencereye alınıp haşlanır. Mercimeklerin pişmesine yakın erişteler tencereye eklenir. Hamurlar diri kalacak şekilde pişirilir. Tencerenin kapağı yarım kapalı şekilde kenara alınır. Yağ tavasında tereyağı eritilir. Minik doğranmış soğan ve kıyma birlikte kavrulduktan sonra salça eklenir. Kokusu gidene kadar kavrulur. Daha sonra nane ve pul biber eklenip karıştırıldıktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Related Posts

Bacaklı (Kesme) çorba tarifi Sivas'tan
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.