1.09.2013

Evelik sarması nasıl yapılır tarifi (Sivas)

Malzemeler:
700 gr evelik yaprağı
300 gr kıyma
2 su bardağı bulgur
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yoğurt
Yapılışı:

2 su bardağı bulgura 1 yemek kaşığı tuz atılır ve 2 bardak sıcak su ile ıslatılır. Evelik yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletilir ve süzülür. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Islatılan bulgura 300 gr kıyma ve yeşillikler eklenir. 1'er tatlı kaşığı pul biber, karabiber, nane, kimyon ve kekik serpilip iç harç yoğrulur ve özleştirilir. Evelik yapraklarının orta kısımları çıkartılır. Yapraklar iç harçla birlikte muska şeklinde katlanıp tencereye dizilir. 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür. Ters çevrilmiş bir tabak yerleştirili pişirilir. Yoğurtla sunulur.
haber7

Related Posts

Evelik sarması nasıl yapılır tarifi (Sivas)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
2.09.2013 17:51

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ benım severk yedıgım sarmadır...bol ekşili nefıs olur...ellerınıze saglık

Reply