Siz de misafirleriniz için gösterişli bir sofra hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tarifi denemenizi öneririz.
Dilberdudağı malzemeleri
Dilber dudağı hamurlarını doldurun
Dilberdudağı malzemeleri
- 2 yumurta
- 1 yumurtanın akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kaşık sirke
- 1 tutam tuz
- 4 bardak un
- 250 gr nişasta (Yufkaları açarken kullanmak için)
- 200 gr ceviz
- 5 kaşık tereyağı
- 5 bardak toz şeker
- 4 bardak su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Unun ortasını havuz gibi açın
- Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Avuç içi büyüklüğünde olacak şekilde yassılaştırın ve yarım saat dinlendirin.
- Yufkaların açılacağı zemine nişasta serpin.
- Koparıp yassılaştırdığınız hamurları zemine koyun ve üzerine tekrar nişasta serpin.
- Herbirini yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız yufkaların üzerine tekrar nişasta serpin.
- 10 yufkayı üst üste koyup açın.
- Arada yufkaların altını üstüne çevirerek açmaya devam edin.
- Hamurları mümkün olduğunca büyütmeye çalışın.
- Açtığınız hamurdan bir bardak kullanarak yuvarlaklar çıkarın.
Dilber dudağı hamurlarını doldurun
- Cevizi yumurta akı ile karıştırın.
- Çıkardığınız yuvarlak hamurların bir tarafına cevizli harçtan koyun.
- Ağızları açık kalacak şekilde ikiye katlayın.
- Bu şekilde hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
- Tereyağını kızdırın (1 dakika kadar)
- Kızgın tereyağını tatlıların üzerine gezdirin.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
- Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.
- Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip ılınmasını bekleyin.
- Fırından aldığınız tatlılar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
- Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
- Soğuduktan sonra servis edin.
Dilberdudağı nasıl yapılır tarifi
4/
5
Oleh
Elifce