27.12.2012

Dilberdudağı nasıl yapılır tarifi

Siz de misafirleriniz için gösterişli bir sofra hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tarifi denemenizi öneririz.
Dilberdudağı malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık sirke
  • 1 tutam tuz
  • 4 bardak un
  • 250 gr nişasta (Yufkaları açarken kullanmak için)
  • 200 gr ceviz
  • 5 kaşık tereyağı
Şerbeti için
  • 5 bardak toz şeker
  • 4 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Dilberdudağı hamurunu hazırlayın
  • Unun ortasını havuz gibi açın
  • Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avuç içi büyüklüğünde olacak şekilde yassılaştırın ve yarım saat dinlendirin.
Dilberdudağı için yufkaları açın
  • Yufkaların açılacağı zemine nişasta serpin.
  • Koparıp yassılaştırdığınız hamurları zemine koyun ve üzerine tekrar nişasta serpin.
  • Herbirini yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız yufkaların üzerine tekrar nişasta serpin.
  • 10 yufkayı üst üste koyup açın.
  • Arada yufkaların altını üstüne çevirerek açmaya devam edin.
  • Hamurları mümkün olduğunca büyütmeye çalışın.
  • Açtığınız hamurdan bir bardak kullanarak yuvarlaklar çıkarın.

Dilber dudağı hamurlarını doldurun
  • Cevizi yumurta akı ile karıştırın.
  • Çıkardığınız yuvarlak hamurların bir tarafına cevizli harçtan koyun.
  • Ağızları açık kalacak şekilde ikiye katlayın.
  • Bu şekilde hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Tereyağını kızdırın (1 dakika kadar)
  • Kızgın tereyağını tatlıların üzerine gezdirin.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Şerbeti hazırlayın
  • Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.
  • Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip ılınmasını bekleyin.
  • Fırından aldığınız tatlılar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
  • Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder