Kestaneli pilav ise özel günlerde sık sık hazırlanan, sık sık tercih edilen bir pilav çeşididir. İşte kolay ve lezzetli bir kestaneli pilav yapmanın yolu:
Kestaneli pilav malzemeleri
Kestaneli pilav malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı kestane
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kestaneli pilav hazırlanışı
- Kestaneleri fırında pişirin ve ayıklayın.
- Pirinçleri ayıklayın ve yıkayın.
- Bir süre suda beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Soğanlar renklerini kaybetmeye başlayınca kestaneleri de ekleyin.
- Kestaneler de renk değiştirmeye başlayınca dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından süzdüğünüz pirinçleri ve kuş üzümlerini ekleyin.
- Orta ateşte kavurmaya devam edin.
- Ardından yeterli miktarda kaynar su, tuz ve karabiber ekleyin.
- Önce 3 dakika kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakın.
- Ocaktan alın ve bir kâğıt havluyu tencereyle kapak arasına koyarak dinlenmeye bırakın.
- 10 dakika kadar bu şekilde bekledikten sonra pilavı servise hazır hale getirebilirsiniz.
Kestaneli pilav tarifi
4/
5
Oleh
Elifce