10.10.2012

Maraş usulu fıstıklı, tavuklu, bademli pirinç pilavı

K.maraş usulu fıstıklı, tavuklu ve bademli pirinç pilavı tadı damağınızda kalacak.
Malzemeler:
1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın)
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
*bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur.

Hazırlanması:
Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın. Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayın. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak. ıslatın.
Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın. Yağ eriyince bademleri ekleyip 5 dakika kavurun. pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun. Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.
yayın. Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin. Pilavın yarısını ekleyin. Tavuk-fıstık-pilav sırasıyla devam edin. Spatulayla pilavın üzerini düzleştirin. Eğer yemeği birkaç saat sonrası için hazırlıyorsanız bu aşamadan sonra servise 15 dakika kalana kadar bu halde bekletin.
Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun. Altını kısıp 10 dakika daha pişirin. Böylece pilav hem ısınmış hem de demlenmiş olur. En son tencereyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın.


Related Posts

Maraş usulu fıstıklı, tavuklu, bademli pirinç pilavı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.