Bugünkü kanal d mutfağım programının trabzonda Trabzon'un yöresel tatlarından Sebzeli Hamsi Tava'nın tarifi
Malzemeler:1 kg hamsi fileto
7 sap taze soğan
4 adet yeşil biber
1 kase mısır unu
½ su bardağı buğday unu
1 adet kuru soğan
1 tutam ıspanak
1 tutam maydanoz
Yapılışı:Küçük küçük doğranan soğanlar, biberler ve maydanoz derince bir kabın içine alınır. Kılçıksız hamsiler de ilave edilir. Hamsiler yeşilliklerle yoğrulur üzerine mısır unu ve buğday unu ilave edilip tüm malzemeler köfte gibi iyice harmanlanır. Geniş bir tavanın her yeri iyice yağlanır ve hazırlanan hamsili harç tavaya yayılır. İki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler:1 kg hamsi fileto
7 sap taze soğan
4 adet yeşil biber
1 kase mısır unu
½ su bardağı buğday unu
1 adet kuru soğan
1 tutam ıspanak
1 tutam maydanoz
Yapılışı:Küçük küçük doğranan soğanlar, biberler ve maydanoz derince bir kabın içine alınır. Kılçıksız hamsiler de ilave edilir. Hamsiler yeşilliklerle yoğrulur üzerine mısır unu ve buğday unu ilave edilip tüm malzemeler köfte gibi iyice harmanlanır. Geniş bir tavanın her yeri iyice yağlanır ve hazırlanan hamsili harç tavaya yayılır. İki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir.
Sebzeli hamsi tava tarifi
4/
5
Oleh
Elifce