Gaziantep'in yöresel tatlarından Fasulyeli Kabak Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında..
Malzemeler:400 gr kuzu kuşbaşı
12 Adet kabak
1 kg taze fasulye
1 Adet sivri biber
1 Adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
İç Harcı İçin:200 gr kuzu kıyma
1 Su bardağı pirinç
2 Adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:400 gr kuzu kuşbaşı bir tencereye alınır ve üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirildikten sonra yarım bardak su ile pişmeye bırakılır. Etler suyunu çekince, tencereye yemeklik doğranan bir adet kuru soğan eklenir. Soğanlar şeffaflaşınca, ayıklanmış ve ikiye bölünmüş taze fasulyeler ve küçük küçük doğranmış 1 adet sivri biber tencereye ilave edilir ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Fasulyeler renk değiştirince, domates ve biber salçası eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilip pişmeye bırakılır.Diğer tarafta, derin bir kabın içine; yıkanmış 1 bardak pirinç, 200 gr kıyma, yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğan, ince ince doğranmış 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir ve bütün malzemeler güzelce yoğrulur. Hazırlanan iç harcı; sap kısımları kesilip, oyulan kabakların içine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Kabakların ağız kısmı, minik bir parça asma yaprağı ile sıkıca kapatılır ve son olarak bir dilim domates yerleştirilir.Fasulyelerin tuzu ilave edilir ve hazırlanan kabak dolmaları ağız kısımları yukarı bakacak şekilde fasulye tenceresine ilave edilir. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Malzemeler:400 gr kuzu kuşbaşı
12 Adet kabak
1 kg taze fasulye
1 Adet sivri biber
1 Adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
İç Harcı İçin:200 gr kuzu kıyma
1 Su bardağı pirinç
2 Adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:400 gr kuzu kuşbaşı bir tencereye alınır ve üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirildikten sonra yarım bardak su ile pişmeye bırakılır. Etler suyunu çekince, tencereye yemeklik doğranan bir adet kuru soğan eklenir. Soğanlar şeffaflaşınca, ayıklanmış ve ikiye bölünmüş taze fasulyeler ve küçük küçük doğranmış 1 adet sivri biber tencereye ilave edilir ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Fasulyeler renk değiştirince, domates ve biber salçası eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilip pişmeye bırakılır.Diğer tarafta, derin bir kabın içine; yıkanmış 1 bardak pirinç, 200 gr kıyma, yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğan, ince ince doğranmış 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir ve bütün malzemeler güzelce yoğrulur. Hazırlanan iç harcı; sap kısımları kesilip, oyulan kabakların içine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Kabakların ağız kısmı, minik bir parça asma yaprağı ile sıkıca kapatılır ve son olarak bir dilim domates yerleştirilir.Fasulyelerin tuzu ilave edilir ve hazırlanan kabak dolmaları ağız kısımları yukarı bakacak şekilde fasulye tenceresine ilave edilir. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Fasulyeli kabak dolması tarifi (G aziantep)
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumdeğişik bır tarıfmıs hıc duymamıstım ellerınıze sağlık
Reply