24.05.2011

Bulgurlu pazı dolması tarifi

Harika bir bulgurlu dolma istermisiniz

MALZEMELER
2 Demet Pazı
500 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
2 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI 
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda birtaşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Related Posts

Bulgurlu pazı dolması tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.