7.04.2011

Fırın kahvaltı tarifi

Doyurucu bir fırın kahvaltı tarifi.

Malzemeler


6 dilim çok ince kesilmiş normal ekmek
25 gr tereyağı
300 gr beyaz peynir
Yarım demet temizlenmiş kıyılmış maydan
250 gr temizlenmiş ıspanak yaprağı
400 gr dil peyniri
4 adet közlenmiş temizlenmiş kırmızıbiber
4 adet yumurta
400 ml süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde tereyağ sürün. Yapışmaz bir fırın kabına ekmeklerin hepsini yerleştirin. Kaba göre ekmekleri kserek hepsinin sığmasını sağlayın.

Beyaz peyniri ufalayın ve maydanozla karıştırın, yarısını ekmeklerin üzerine serpin.

Temizlenmiş ıspanakları irice doğrrayıp yıkayın. Nemli halleriyle bir tencereye koyup kapağını kapatın. İki dakika sonra haşlanmış ıspanakları ateşten alın suyunu iyice sıkıp az tuz bol karabiber ile karıştırın. Yarısını maydanozlu beyaz peynirin üzerine serpin.

Dil peynirinin birazını üste döşemek için ayırın. Kalan dilpeyniri ile közlenmiş kırmızı biberleri irice kıyıp karışırın. Yarısını kaptaki malzemenin üzerine dökün. Kalan mazlemeyi de aynı sıralama ile döşeyin. Son olarak ayırmış olduğunuz dil peynirleriniuzun şeritler halinde üzerine yerleştirin.

Yumurta, süt, tuz ve karabiberi çatalla çırpın ve kaptaki malzemelern üzerine dökün. Bir şeffaf folyo ile kabın üzerine kapatıp bir gece boyunca bekletmek için buzdolabına koyun.

Fırını 180 derece ısıtın. Sütlü yumurtasını iyice çeken ekmekli peynir karışımının üzerine çörek otu serpin. 40-50 dakika fıtınlayıp servis yapın.

Aşkmen

Related Posts

Fırın kahvaltı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
7.04.2011 09:51

çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum.

Reply