13.07.2010

Patates pufu tarifi

Patates pufu adını duymuş ancak yapmamıştım sonra netten gezinirken tarifini buldum sizlerle paylaşayım dedim.
Malzemeler:

►500 gr Patates
►Yarım bardak su
►1,5 yemek kaşığı margarin
►1 su bardağı un
►1-2 Yumurta
►1 Yumurta sarısı
►Tuz 
►Muskat (Hindistan cevizi rendesi)

Harcı için:

►1 demet maydanoz
►1-2 taze soğan
►50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri 
►1 yumurta sarısı
►Tuz 
►Karabiber

Yapılışı
Patatesleri kaynatın. Maydanozu ve taze soğanları ince doğrayın ve yumurta sarısı,tuz ve karabiberle karıştırın. İç harcını hazırlayın.
Patateslerin kabuklarını soyun. Bir çatal ya da patates presi ile ezin. Suyu, margarin, tuz ve muskat ile kaynatın. Unu karışıma ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene dek,dibi tutmadan karıştırın.Tencereyi ocaktan alıp,yumurtaları ilave edin ve karıştırın.Hamura ezilmiş patatesi karıştırın. Patates hamurunu, unlu bir yüzeyde 1,5 cm. kadar açın. Hamurdan sütlü kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Her dilimin yarısına 1 yemekkaşığı harç koyun.Diğar kısma üzerine kapatın.Kenarlarını elinizle ya da çatalla bastırın.Firitözde altın sarısı olana dek kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder