Malzeme:
1,5 kilo koyun eti
1 kilo yoğurt yarım limon
125 gr. sofra margarini
6 yumurta
Tuz
Yapılışı:
Orta büyüklükte parçalar halindeki et, tuzlusu içinde iyice haşlanır. Sonra fırın tepsisine alınır. Üzerine sofra margarini ilâve edilip fırına sürülür. Et, biraz pembeleşinceye kadar hafif ateşte çevrilir. Bir başka kap içinde altı yumurta ile bir kilo yoğurt iyice çırpılır. Buna bir miktar tuz ve yarımlimonun suyu ilave edilir. Fırından çıkarılan kızarmış etin üzerine bu karışım da döküldükten sonra yeniden firma sürülür. Yumurtalı yoğurt, etin üzerine koyulup pembeleşinceye kadar kalır. Fırından çıkarılıp servis yapılır .
1,5 kilo koyun eti
1 kilo yoğurt yarım limon
125 gr. sofra margarini
6 yumurta
Tuz
Yapılışı:
Orta büyüklükte parçalar halindeki et, tuzlu
Elbistan tavası yöresel ( K.maraş)
4/
5
Oleh
Elifce