Çörek önceleri kahramanmaraşımızda ramazan bayramlarında yapılırdı.Hatırlıyorum o zamanlar biz ramazan bayramının adına çörek bayramı derdik. Eskiden evlerde yapılırdı şimdi ise her an var tezgahlarda ve bunun içinde şirketler kuruldu.Şimdi size sadece Kahramanmaraşımıza ait olan çöreğin tarifini vereyim.
MALZEMELER
1 Kilo un
400 gr. pastalık yağ
kabartma tozu
yaş hamur mayası
çörekotu
tuz su
YAPILIŞI
Un, su, hamur mayası, çörekotu, yağ, tuz karıştırılarak hamur hazırlanır.Özellikle taş fırında pişirilerek sunuma hazırlanır.Diğer çeşitlerinde yine aynı malzemelerle sadece fıstık,biber yada şeker tuz yerine eklenerek çeşit oluşturulur.
MALZEMELER
1 Kilo un
400 gr. pastalık yağ
kabartma tozu
yaş hamur mayası
çörekotu
tuz su
YAPILIŞI
Un, su, hamur mayası, çörekotu, yağ, tuz karıştırılarak hamur hazırlanır.Özellikle taş fırında pişirilerek sunuma hazırlanır.Diğer çeşitlerinde yine aynı malzemelerle sadece fıstık,biber yada şeker tuz yerine eklenerek çeşit oluşturulur.
Çörek tarifi yöresel(K.maraş)
4/
5
Oleh
Elifce