Zeytinyağlı yaprak sarması sardım.Bizim buralarda ikindi çaylarının vazgeçilmezi tarifi için:
MALZEMELER
Yarım kilo asma yaprağı
yarım kilo pirinç
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
yarım demet maydanoz, tuz
YAPILIŞI
Yapraklar kaynar suda haşlanır.Soğanları ince ince doğrarız soğanları sıvı yağda kavururuz diğer yandan pirinci yıkarız kavrulan soğana salçaları ilave ederiz,pirinci ilave ederiz ve biraz kavururuz sonrada tuz ekşi ve arzuya göre baharat ilave ederiz ayrıca maydanozu ince doğrayıp ilave ederiz.Hazırladığımız sarma içini yaprakların içerisine koyup sararız hepsini tencereye dizip bir taraftan bir litre kaynamış suyun içine tuz ve bir çay kaşığı ekşi suyla karıştırırız sarmanın üzerine döküp kaynayınca altını yavaşa getiririz.Sarmalar dağılmasın diye üzerine ağırlık konur bizim maraşta dolma taşı vardır özel bunu koyarız yarım saat kadar pişer ve altını kapatırız bu kadar.
MALZEMELER
Yarım kilo asma yaprağı
yarım kilo pirinç
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
yarım demet maydanoz, tuz
YAPILIŞI
Yapraklar kaynar suda haşlanır.Soğanları ince ince doğrarız soğanları sıvı yağda kavururuz diğer yandan pirinci yıkarız kavrulan soğana salçaları ilave ederiz,pirinci ilave ederiz ve biraz kavururuz sonrada tuz ekşi ve arzuya göre baharat ilave ederiz ayrıca maydanozu ince doğrayıp ilave ederiz.Hazırladığımız sarma içini yaprakların içerisine koyup sararız hepsini tencereye dizip bir taraftan bir litre kaynamış suyun içine tuz ve bir çay kaşığı ekşi suyla karıştırırız sarmanın üzerine döküp kaynayınca altını yavaşa getiririz.Sarmalar dağılmasın diye üzerine ağırlık konur bizim maraşta dolma taşı vardır özel bunu koyarız yarım saat kadar pişer ve altını kapatırız bu kadar.
(Asma yaprağı) yaprak sarması tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
2 yorum
Tulis yorumcanım ellerine sağlık,tarifin çok güzel..
ReplyTeşekkür ederim.
Reply