Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber, maydanoz, sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Suyu genişçe bir tencerede kaynatın ve içine bir tutam tuz atın.
- Çok küçük olmayacak şekilde böldüğünüz lahanaları kaynamış suda haşlayın. İyice haşladıktan sonra da soğuk suda yıkayıp süzgece alın.
- İnce ince doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Salçayı ve tüm baharatları ve 1 çay bardağı suyu ilave edip suyu çekene kadar pişirin. Suyu çekince ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Lahanalardan bir sarımlık parçalar koparıp bir ucuna iç harcını ekleyin ve rulo gibi uzunlamasına sarın. Sardığınız dolmaları tencereye yerleştirin.
- 3-4 su bardağı sıcak suyun içine zeytinyağını, tuzu ve salçayı koyup iyice karıştırın. Karışımı lahanaların üzerine döküp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
- Tenceredeki lahana sarmalarının dağılmalarını önlemek için üzerine ufak bir tabak kapatın
Zeytinyağlı lahana sarması nasıl yapılır?
4/
5
Oleh
Elifce