23.07.2013

Kuru meyveli irmik tatlısı tarifi

Kuru Meyveli İrmik Tatlısı
Malzemeler

1 litre süt, 9 çorba kaşığı şeker, 9 çorba kaşığı irmik (tepeleme dolu), 8 adet kuru kayısı, 5 adet kuru incir, 1 limon kabuğu rendesi

Tarifi

Kuru kayısı ve incir bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir beş dakika bekletilir sonra meyveler küp küp doğranır, Tencereye şeker,irmik,limon kabuğu rendesi ve süt alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir, Tatlı kaynamaya başlayınca doğranmış kayısı ve incir eklenir, karıştırılır ocaktan alınır. Kek kalıbı su ile ıslatılır ve tatlı kalıba boşaltılır. Soğuyan tatlı dolaba kaldırılır beş-altı saat dolapta bekletilir servis edilir
elmaelma

Related Posts

Kuru meyveli irmik tatlısı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.