27.07.2013

Etli söğürme tarifi

Malzemeler
400 gr. kuzu eti 
1 adet kuru soğan 
3 adet domates 
150 gr. tereyağı 
1 kg. patlıcan 
1 yemek kaşığı pul biber 
5 diş sarımsak
YAPILIŞI
Patlıcanlar yağda veya ızgaradabütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve inceince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan vesarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dk daha pişirilir. Servis tabağınapatlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir

Related Posts

Etli söğürme tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.