Malzemeler
2 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı margarin, 3 bardak su veya et suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı şeker.
Tarif
Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Bir tencerede margarin eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
2 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı margarin, 3 bardak su veya et suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı şeker.
Tarif
Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Bir tencerede margarin eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Sade pilav tarifi
4/
5
Oleh
Elifce