Amasya'nın yöresel tatlarından Cimcik Aşı Çorbası tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:2 su bardağı yeşil mercimek
500 gr yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yeşil mercimekler üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla haşlanır. Hamuru için; aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte azar azar su dökülerek toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur un serpilerek açılır ve küçük küçük karalere ayrılır. Hamurlar elenip fazla unundan arındırılır ve haşlanan yeşil mercimeklere katılır (Fazla hamurlar kurutulup saklanabilir) Terbiyesi için; yarım kilo yoğurda 1 yumurta kırılır. 1 yemek kaşığı da un eklenen yoğurt çırpılıp çorbaya yavaş yavaş dökülür. Çorba 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı nane kızdırılır ve çorbaın üzerine gezdirilir
500 gr yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yeşil mercimekler üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla haşlanır. Hamuru için; aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte azar azar su dökülerek toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur un serpilerek açılır ve küçük küçük karalere ayrılır. Hamurlar elenip fazla unundan arındırılır ve haşlanan yeşil mercimeklere katılır (Fazla hamurlar kurutulup saklanabilir) Terbiyesi için; yarım kilo yoğurda 1 yumurta kırılır. 1 yemek kaşığı da un eklenen yoğurt çırpılıp çorbaya yavaş yavaş dökülür. Çorba 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı nane kızdırılır ve çorbaın üzerine gezdirilir
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Cimcik aşı çorbası tarifi (Amasya)
4/
5
Oleh
Elifce