Ordu'nun yöresel tatlarından Bülbül Konağı tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:1 kase ceviz
Hamuru için:1 paket margarin
1 adet yumurta
1 ½ yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ adet limon
Yapılışı:Şerbet için dört bardak şeker, dört bardak suyla pişirilir ve üzerine limon sıkılır. Tatlı hamuru için bir yumurtanın sarısı ayırılır ve üzerine bir buçuk yemek kaşığı yoğurt koyulur. Bir yemek kaşığı sirke ve bir paket kabartma tozu koyularak malzemeler karıştırılır. Bir paket margarin eritilip, soğutulur ve sıvı yağ ile karışıma eklenerek çırpılır. Un eklenen malzemeler yoğurulur ve hamur hazırlanır. Hamur ikiye bölünür ve bezeler açılıp su bardağı ile kesilir. Yuvarlak kesilen hamurların yarısının ortası daire şeklinde kesilir. Yuvarlak ve ortası delik hamurlar yumurta akı sürülerek üst üste koyulup, yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. İki kat hamurların üzerine yarım cevizler yerleştirilir. Tatlılarımız üzerinde cevizlerle fırında pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkartılır ve üzerine şerbet dökülür.
Hamuru için:1 paket margarin
1 adet yumurta
1 ½ yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ adet limon
Yapılışı:Şerbet için dört bardak şeker, dört bardak suyla pişirilir ve üzerine limon sıkılır. Tatlı hamuru için bir yumurtanın sarısı ayırılır ve üzerine bir buçuk yemek kaşığı yoğurt koyulur. Bir yemek kaşığı sirke ve bir paket kabartma tozu koyularak malzemeler karıştırılır. Bir paket margarin eritilip, soğutulur ve sıvı yağ ile karışıma eklenerek çırpılır. Un eklenen malzemeler yoğurulur ve hamur hazırlanır. Hamur ikiye bölünür ve bezeler açılıp su bardağı ile kesilir. Yuvarlak kesilen hamurların yarısının ortası daire şeklinde kesilir. Yuvarlak ve ortası delik hamurlar yumurta akı sürülerek üst üste koyulup, yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. İki kat hamurların üzerine yarım cevizler yerleştirilir. Tatlılarımız üzerinde cevizlerle fırında pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkartılır ve üzerine şerbet dökülür.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Bülbül konağı tatlısı tarifi (Ordu)
4/
5
Oleh
Elifce