7.07.2010

lİMONLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 adet Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
2 adet limonun suyu
Yarım Tüp limon aroması
1 pk. kabartma tozu
Aldığınca un


Uzerine:
1 Yumurta aki
Tozşeker
Yapılışı:
Toz Şeker ve Yumurta mikserle çırpılıp uzerine sıvıyağ, limon suyu, limon aroması eklenip çırpılır. Kabartma tozuve un ilavesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanır kenarları Yumurta Akına batırılıp tozşekerle mantolanır ve top şeklindeki hamurun uzerine Çay bardağının alt kısmı ile bastırılıp çukurlaştırılır.
Hazırlanan kurabiyeler Yağlı Kağıt serili tepsiye sıralanıp 150 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir ..

Related Posts

lİMONLU KURABİYE TARİFİ
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.