2.11.2012

Zeytinyağlı bamya tarifi

malzemeer
Yarım kg bamya
2 adet soğansoğan 

1 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı

İki buçuk su bardağı su
1 adet limonun suyu
Yarım çorba kaşığı salça, tuz
yapılışı
BAMYALARI ayıklayın ve bir kenara alın. Tencereye küp doğranmış soğan ve domatesi alıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve sıcak suyu ilave edin. Su kaynayıp malzemeler pişince, limon suyunu ekleyin. Bamyaları sudan geçirerek pişen malzemenin içine aktarın. Tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın. Pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın.

Related Posts

Zeytinyağlı bamya tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.