1.06.2011

Biber dolması ve püf noktaları

Dolmalık biber olarak bilinen ve yeşil, turuncu, sarı ve kırmızı renklerde olabilen biberler yaz yemekleri arasında sayılır. Beta-karoten, C vitamini ve B6 açısından zengin olan biberlerin seçimi, pişirilmesi ve hazırlanması önemlidir.
Biberleri misafirlerinize sunmayı planlıyorsanız renkli olanlarını tercih edebilirsiniz. Rengarenk bir şölen şeklinde hazırlayabilir ve yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Biberlerin saplarını kolayca çıkarabilmek için içeriye doğru elinizle bastırın. Bıçak yardımıyla ayırmak sebzelerin vitamin değerlerine zarar verecektir.
Fırında pişirmeyi planlıyorsanız cam bir tepsi tercih edin. Tepsinin dibine fazla su koymayın.
Dilerseniz yarım kase salça içerisine su karıştırarak biberlerin üzerine gezdirebilirsiniz.  Biberlerin içerisine farklı bir tat katması açısından beyaz peynir de ekleyebilirsiniz

Related Posts

Biber dolması ve püf noktaları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.