- Malzeme
- 3 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
100 gram Türk kahvesi
2 çorba kaşığı toz jöle
2 çorba kaşı rendelenmiş
bitter çikolata
10 adet renkli şekerleme
Tarifi
SU ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. 10 dakika kaynattıktan sonra, kahveyi ekleyip şöyle bir karıştırın. Ocaktan alıp ince delikli bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzün. Ilındığında toz jöleyi ilave edin. Çırpıp bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce yeniden çırpıp servis kaplarına boşaltın. Rendelenmiş çikolata serpin. Şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
Kaynak:elif korkmazel
Türk kahveli çikolatalı sorbe tarifi
4/
5
Oleh
Elifce